Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и

...
Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и
Коментари Харесай

Уелс забранява продажбата на алкохол в пъбовете

Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и ще трябва да затварят в 18 ч. от петък с цел ограничаване на разпространението на новия коронавирус преди Коледа, обяви днес уелският премиер Марк Дрейкфорд, предаде АФП.

Киносалоните, боулинг залите и други места за развлечения на закрито ще трябва да затворят врати в рамките на второ затягане на антикоронавирусните мерки, целящи намаляване на случаите на зараза в тримилионната британска провинция. Само продажбите за вкъщи ще бъдат разрешавани за пъбовете, кафенетата и ресторантите след 18 ч.

Мерките ще бъдат подложени на оценка на 17 декември, а после ще бъдат анализирани на всеки три седмици, допълни Дрейкфорд, като обеща финансова помощ за засегнатите предприятия, която ще бъде най-щедрата в Обединеното кралство.

Според ръководителя на уелското правителство тези мерки са нужни, защото в противен случай ще се увеличат хоспитализациите и смъртните случаи. Уелс бе в карантина за 17 дни, която бе отменена в началото на ноември. Но постигнатото тогава в борбата с разпространението на епидемията намалява.

В Уелс има над 2500 починали от новия коронавирус, но моделите на експертите говорят за риск от още 1600 допълнителни смъртни случая през зимния период.

Всяка от частите, съставяща Обединеното кралство, сама решава стратегията си срещу пандемията. Най-населената - Англия, предвижда едномесечната карантината да приключи в сряда, но близо 99 процента от нейните 56-те милиона жители ще продължат да живеят при стриктни рестрикции съгласно тристепенна система за тревога.

В Обединеното кралство починаха над 58 000 заразени с коронавируса от началото на пандемията. Заразените са вече над 1,6 милиона.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15969  Галъп: 48% от българите не биха се ваксинирали против COVID-19 Галъп: 48% от българите не биха се ваксинирали против COVID-19  Община Варна обезпечава детска градина и ясла за деца на медици Община Варна обезпечава детска градина и ясла за деца на медици  Италия не разрешава празнуването на Нова година на открито Италия не разрешава празнуването на Нова година на открито
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР