Пристигащи в Швеция чужденци вече ще трябва да представят отрицателен

...
Пристигащи в Швеция чужденци вече ще трябва да представят отрицателен
Коментари Харесай

Швеция вече ще иска отрицателен тест за COVID-19 за пристигащи чужденци

Пристигащи в Швеция чужденци вече ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен през последните 48 часа, съобщи премиерът Стефан Льовен, цитиран от Ройтерс.

Решението идва след препоръка на шведската здравна агенция от миналата седмица. Целта му е да овладее разпространението на нови варианти на вируса.

От събота, 6-и февруари, желаещите да влязат в Швеция чуждестранни граждани ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19. В противен случай няма да бъдат допуснати в страната, заяви Льовен.

Изключения от това правило ще се допускат за живеещи в Швеция лица, които работят в съседни държави, и за постоянно пребиваващи в Швеция чужденци, за които ще важат други правила.

Швеция в нито един момент от пандемията не въведе карантина на територията си. През последните седмици броят на новозаразените спада, но този на заразени с британския вариант на коронавируса нараства.

За днес страната е регистрирала 4310 новозаразени и 124 починали от новия коронавирус. В Швеция са регистрирани общо 580 916 заразени и 11 939 починали от новия коронавирус. Процентът на смъртни случаи на глава от населението е по-висок от този в съседните скандинавски страни, но по-нисък от този в редица европейски страни, които са въвеждали карантини, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19284  Затягат контрола за спазването на ограниченията в София Затягат контрола за спазването на ограниченията в София  Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция  Мариана Николова пред туроператори: Полагаме оптимални старания за поддръжка на бранша Мариана Николова пред туроператори: Полагаме оптимални старания за поддръжка на бранша
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР