През следващите две седмици в Сърбия се очаква да пристигне

...
През следващите две седмици в Сърбия се очаква да пристигне
Коментари Харесай

Сърбия очаква ваксина срещу COVID-19 от четвърти производител

През следващите две седмици в Сърбия се очаква да пристигне ваксина против коронавирус от четвърти производител, съобщи премиерът Ана Бърнабич, цитирана от вестник " Новости ".

Очаква се последно одобрение за ваксината, за която ще говори в събота президентът Александър Вучич, заяви тя снощи за държавната телевизия РТС, предаде БТА.

Сърбия е след първите пет страни на света, която има най-много доставени ваксини на глава от населението, подчерта премиерът и уточни, че досега страната е получила около 1,17 милиона дози ваксина и до края на февруари се очаква да пристигнат нови количества.

Почти милион граждани са се регистрирали за ваксиниране и всеки, който иска, ще се ваксинира, ще има ваксини за всички, увери тя и посочи, че в света се води дипломатическа и политическа война за ваксини.

Бърнабич подчерта, че засега няма да бъдат разхлабени мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19352  Проф. Тодор Кантарджиев: Българинът желае да се имунизира, единствено когато няма ваксини

Проф. Тодор Кантарджиев: Българинът желае да се имунизира, единствено когато няма ваксини  Доц. Кунчев проговори за третата вълна на COVID-19 и изборите

Доц. Кунчев проговори за третата вълна на COVID-19 и изборите  Израел удължава локдауна Израел удължава локдауна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР