През последното денонощие новият коронавирус взе още 235 жертви в

...
През последното денонощие новият коронавирус взе още 235 жертви в
Коментари Харесай

235 жертви на коронавируса в Иран за денонощие

През последното денонощие новият коронавирус взе още 235 жертви в Иран, с което бе повторен поставения в края на юли дневен рекорд по смъртност, предаде Франс прес. Черната статистика беше оповестена три дни, след като в Техеран бяха въведени повторно ограничителни мерки.

Ислямска република Иран обяви първите си случаи на Ковид-19 през февруари и е най-тежко засегнатата страна в Близкия изток. Рекордът по смъртност за 24 часа (235 жертви) беше отбелязана на 28 юли. Общо болестта е отнела живота на 27 912 души в Иран, заяви говорителката на министерството на здравеопазването Сима Садат Лари на пресконференция, излъчвана по телевизията.

Според министерството ситуацията в Техеран остава " притеснителна ". В петък властите затвориха отново джамиите, училищата, университетите, кината, музеите, стадионите, гимназиите, басейните, бюрата за сключване на брак, кафенетата и зоопарковете, за да попречат на разпространението на болестта в столицата. " Културните и социални събития и конференции ", както и големите петъчни молитви, също са забранени.

Лари съобщи също за рекордните 3902 нови случаи на заразяване в страната, с което общият им брой достига 475 674. Предишният рекорд от 3825 случая беше поставен в четвъртък.

За да попречи на разпространението на новия коронавирус Иран наложи ограничения - но не и обща карантина - които бяха отменени доста бързо заради икономическата криза, обхванала страната след възобновяването на тежките санкции на САЩ през 2018 година.

Иранският президент Хасан Рохани призова в събота да бъдат въведени глоби и " тежки " наказания за тези, които не спазват правилата за предпазване от вируса, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12870  Мексико записва рекорден брой инфектирани и умряли от COVID-19 за денонощие Мексико записва рекорден брой инфектирани и умряли от COVID-19 за денонощие  Доналд Тръмп напусна болничното заведение и отпътува за Белия дом Доналд Тръмп напусна болничното заведение и отпътува за Белия дом  283 нови случая на ковид у нас и още 10 умряли 283 нови случая на ковид у нас и още 10 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР