Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен като лекар

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен като лекар
Коментари Харесай

ЕК подкрепя възможността да се въведе удостоверение за ваксинираните срещу COVID-19

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен като лекар по образование подкрепя въвеждането в ЕС на взаимно признато удостоверение за ваксинираните срещу COVID-19. Това съобщиха говорители на ЕК, цитирани от БТА.

По техните думи въпросът какви преимущества би давало това удостоверение е политически и правен. Говорителите не изключиха възможността този въпрос да бъде обсъден на насроченото за следващата седмица заседание на Европейския съвет.

ЕК не води разговори с производителите на китайската ваксина срещу новото заболяване и няма данни за преговори и от страна на Европейската агенция по лекарствата, допълниха говорителите. По техните думи сигурността на ваксините, достъпни в ЕС, се удостоверява от лекарствената агенция.

Според тях откраднатите данни от агенцията са били подправени, особено в частта, която " доказва " политически натиск от ЕК ваксините да бъдат одобрени по-бързо от обичайното.

По думите на говорителите целта с разпространението на такива данни е да се подкопае доверието във ваксините. Говорителите заявиха, че комисията е положила усилия заради извънредната обстановка решенията на лекарствената агенция да не се бавят допълнително по бюрократични причини и така да се ускорят доставките.

Няма доказателства, че одобрените в ЕС ваксини не действат срещу южноафриканския щам на вируса на болестта, заявиха говорителите. По техните думи засега ЕС може да разчита на 760 милиона дози от утвърдените ваксини и това е достатъчно за имунизацията на 80 на сто от гражданите на ЕС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18333  Трябва ли учениците от 5 до 12 клас да се върнат в учебно заведение? Трябва ли учениците от 5 до 12 клас да се върнат в учебно заведение?  Как Ирландия стана страната, в която коронавирусът се популяризира най-бързо Как Ирландия стана страната, в която коронавирусът се популяризира най-бързо  До края на януари в Търговище ще проработи PCR лаборатория До края на януари в Търговище ще проработи PCR лаборатория
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР