Предлагаме модел, с който България може да се гордее. Целта

...
Предлагаме модел, с който България може да се гордее. Целта
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Целта на мярката 60/40 е да запазим работниците

Предлагаме модел, с който България може да се гордее. Целта на мярката 60/40 е да запазим работниците. В момента извънредното положение не е единственият проблем на българската икономика. Затварят и големи предприятия в чужбина - ние работим и с износ. Това заяви министърът на икономиката Емил Караников в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4136
" Има много държави за външен дълг, в момента е трудно да се осъществи такъв. България е с най-висок рейтинг в региона и може да си позволи добри параметри ", каза още той.

" Не знаем колко дълго ще продължи кризата. Ще трябва анализ на държавните разходи. Когато имаш криза трябва да има осигурен ресурс за безработните. В световната практика има по 20 000 молби дневно за безработица ", разкри Караниколов.

" Тепърва разработваме грантовете за бизнеса. Правителството е карано през дни да изкарва мерки, а да сте видели нещо от опозицията ", заяви икономическият министър.

" В България банките минаха през два стрес теста, а относно ликвидността не би трябвало да се притесняваме. Банката не печели, като взима нечии бизнеси. Реалният ефект ще го видим през април, май, юни. В момента най-важното е да спасим хората. Доскоро се говореше, че е обикновен вирус, но той взима по 1000 души на ден в определени страни. Световната икономика навлиза все повече в рецесия. Няма как това да не се отрази на България ", коментира Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

" Президентът не противоречи на правителството, а на Световната здравна организация. Никой не е такъв садист, че да иска да държи хората затворени, но това е начинът да се спасим ", разкри той.

" Много от бизнесите освобождават хората. Досега сме имали различни рецесии, но такава не. С всеки изминал ден нещата стават по-зле ", допълни Караниколов.

" До февруари бизнесът работеше много добре. Ако се справим с пандемията до месец, може и да закрепим нещата. Не можем да освободим всички от осигуровки и данъци. Тогава държавата ще покрива, но как пенсионерите ще получат парите си ", заяви министърът на икономиката.

" Секторът туризъм, ресторантьорство ще са най-засегнатите сектори. Повечето от тези бизнеси имат кредити. Дори да им дадем финансов ресурс, те утре не могат да отворят хотелите си. Ще може да им подпомогнем с европейски средства, но безспорно ще има фалити ", допълни Караниколов.

" Автомобилният сектор ще работи, но за предпазни средства и машини за обдишване ", разкри министърът.

" Въпреки всичко, за месец март, успяхме да издадем сертификати за инвестиции за 180 млн. лв. ", завърши Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4136  Емилия към генерала: Ще вървим в Калифорния, Рим, Дубай! Емилия към генерала: Ще вървим в Калифорния, Рим, Дубай!  ОАЕ публично желаеха отсрочване на Световното ревю Експо 2020 в Дубай поради ковид ОАЕ публично желаеха отсрочване на Световното ревю Експо 2020 в Дубай поради ковид  Българска лекарка в Испания: Никога не сме преживявали подобен смут. Във война сме Българска лекарка в Испания: Никога не сме преживявали подобен смут. Във война сме
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР