Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на

...
Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на
Коментари Харесай

Забраняват тържествата за Нова година в Мадрид

Правителството на испанската област Мадрид реши да забрани посрещането на Нова година по площадите в областта заради заплахата от разпространение на коронавируса, съобщиха днес в Туитър местните здравни власти, цитирани от ТАСС.

Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица " Пуерта дел Сол ", където през минали години се събираха хиляди хора, за да изядат 12 гроздови зърна под звъна на часовниковата кула. " Автономната област Мадрид реши да отмени всякакви празнични прояви под звъна на камбанариите за Нова година по площадите или на обществени места в областта ", съобщиха властите. Освен това ще бъдат въведени мерки срещу големи струпвания от хора до 7 януари. Празничните шествия на 5 януари (кавалкадата на тримата влъхви - Cabalgata de los Reyes Magos) ще бъдат организирани също при спазване на ограничителни мерки, информира БТА.

По-рано испанското правителство обяви ограничения за придвижване между областите от 23 декември до 6 януари. Изключение се прави за срещи с роднини. На обеди и вечери за Коледа и Нова година е разрешено да се събират не повече от 10 души.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 1 670 000 заразени с КОВИД-19 и над 46 000 починали от заразата. В края на октомври испанското правителство отново въведе в страната извънредна ситуация, проължена до май догодина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16239  Множи се броят на умрелите учители. Диян Стаматов: Скръбта ни е огромна! Множи се броят на умрелите учители. Диян Стаматов: Скръбта ни е огромна!  Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев Огнище на COVID-19 в център за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев  Над половин милион души са се заразили с COVID-19 в Румъния Над половин милион души са се заразили с COVID-19 в Румъния
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР