Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и

...
Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и
Коментари Харесай

Марк Рюте коментира строгите мерки в Нидерландия

Правителството на Нидерландия реши да затвори от днес баровете и ресторантите в страната, предаде Асошиейтед прес. Това се прави в рамките на „ частична карантина “, която засега ще трае поне 4 седмици, за да се овладее устойчивият ръст на броя на заразяванията, съобщи БНР.

Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина, защото в противен случай болниците ще бъдат толкова претоварени, че хора с други спешни здравни проблеми няма да могат да получават лечение.

Обявените мерки не засягат образователната система по друг начин, освен че в учебните заведения се въвежда задължително носене на маски. В страната се забранява продажбата на алкохол след 20 часа, както и приемането на повече от трима гости в едно домакинствo на ден.

Ще се ограничи и общественият транспорт във възможно най-голяма степен.

През последните седмици Нидерландия е сред европейските страни с най-силно увеличение на броя на заразените. През последните седем дниновите случаи там са близо 44 хиляди при население от малко над 17 милиона души. Починалите за седмица са 150, а от началото на разпространението на заразата живота си са загубили общо 6 587 заразени с коронавирус.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Terugkijken: het inleidend statement van de persconferentie van premier Rutte en minister over de laatste stand van zaken rond de aanpak van het.
— Mark Rutte (@MinPres) Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13217  Проф. Коста Костов призна дали поддържа по-строгите ограничения против COVID-19 Проф. Коста Костов призна дали поддържа по-строгите ограничения против COVID-19  Недостиг тук-там в бургаските лечебни заведения поради взрива на инфектирани с COVID-19 Недостиг тук-там в бургаските лечебни заведения поради взрива на инфектирани с COVID-19  Шуменската болница в сериозна обстановка Шуменската болница в сериозна обстановка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР