Правенето и разпространението на снимките от падналата ограда край Малко

...
Правенето и разпространението на снимките от падналата ограда край Малко
Коментари Харесай

Лоша новина за авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново

Правенето и разпространението на снимките от падналата ограда край Малко Търново може да се окаже престъпление. Преди два дни депутатът от „ БСП за България” Николай Цонков пусна кадри във „ Фейсбук”. Вчера Цонков обяви, че му ги предоставил сигурен източник, но не каза кой е той, съобщава " Флагман ".

Вътрешният министър Младен Маринов днес коментира темата в кулоарите на парламента след въпроси на журналисти.

Той обясни, че нарушението на преградното съоръжение не е прецедент и това се случва заради свлачища и други природни явления.

Областният управител бил уведомен. Взети са незабавни мерки за ремонт на съоръжението. Пренасочени са физически охранители и термовизионни камери, които да предотвратят преминаване на незаконни мигранти през мястото.

В края на 2017 г. Министерският съвет прие, че оградата по границата е стратегически обект от значение за националната сигурност.

„ Ами да, тя действа, така че… То е упоменато в закона. Мерките са – който наруши закона, се предприемат действия за доклад, образуване на досъдебно производство и съответно предаване на съд”, коментира Младен Маринов.

На питането дали в конкретния случай има разследване за разпространението на снимките, той отговори: „ В конкретния случай първо трябва да видим дали снимката е направена в реално време и съответно дали е извършено престъпление съгласно промените в закона, така че това ще бъде предмет на проверка”.

След още един уточняващ въпрос – дали правенето на такива снимки застрашава националната сигурност, министър Маринов каза: „ След като законодателят е преценил, че застрашава, това означава, че е така и реално изнасянето на филмови материали и снимки от това съоръжение и от начина на охрана на границата… естествено, че тази информация не я придобиват само добронамерени и съвестни граждани.”

По повод скандален танц и песен на изпълнителката Тита на събитие, на което е било ръководството на МВР, Младен Маринов коментира, че не обърнал голямо внимание.
„ Аз слушам съвсем различен вид музика. Привърженик съм на хевиметъла”, призна министър Маринов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР