Появиха се нови подробности за Денят Х. И германски разследващи

...
Появиха се нови подробности за Денят Х. И германски разследващи
Коментари Харесай

Нови разкрития: Елитни германски военни са подготвяли кървавия преврат с убийства на политици и бежанци

Появиха се нови подробности за " Денят Х ". И германски разследващи потвърдиха наличието на заговорници в елитна военна част, които подготвяли политически убийства с цел вземане на властта. Това разкри немското списание " Фокус ", цитирайки източници от Федералната криминална служба (БКА).

Заговорниците били около 200 души. Говорителят на Министерството на отбраната Йенс Флосдорф потвърди, че цивилната прокуратура заедно с БКА води подобно разследване, но не даде повече подробности, писа в. " Тагесцайтунг ".

Според данните на " Фокус " заговорниците подготвяли специална операция, която имала за цел да предизвика хаос по улиците на основните германски градове.

За целта освен политически убийства се подготвяли и такива на имигранти и бежанци, които са обвинявани от крайнодесните в нарастването на социалните сътресения, уточнява dir.bg.

Насилието трябвало да се проведе в Деня Х, за когато военните планирали да убият един от известните представители на партия " Зелените " Клаудия Рот, външния министър Хайко Маас и бившия президент Йоахим Гаук. Те са известни със своите либерални възгледи.

Всички заговорници принадлежали на групата " Унитер ". Тя е основана през 1996 г. и има за цел да подпомага ветераните от мисиите в Афганистан и Африка. От " Унитер " отричат обвиненията. Властите обаче са претърсили тренировърни лагери на армията по границата с Австрия и Швейцария за незаконно оръжие, муниции, пари и петрол.

Разкритията били получени по време на делото срещу Франко А., който е бивш офицер от германската армия, изпратен навремето на служба във Франция. Той планирал терористичен атентат с цел отговорността да бъде приписана на несъществуващ бежанец с фиктивна самоличност, която била създадена от него. Впоследствие 41 нацистки военни символа бяха намерени в най-малко два обекта на Бундесвера (армията), включително в казармите във френския град Илкирш, където Франко А. служел.

Източници от Министерството на отбраната заявиха, че сред предметите имало монети и окачени по стените опознавателни знаци на въоръжените сили на нацистка Германия, Вермахта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР