Потресаващи подробности дъщерята на 72-годишен мъж от София, който почина

...
Потресаващи подробности дъщерята на 72-годишен мъж от София, който почина
Коментари Харесай

Потресаващо: Защо нито една болница не се погрижи за мъж, който почина от COVID-19?

Потресаващи подробности дъщерята на 72-годишен мъж от София, който почина след заразяване с коронавирус. Мария Тенчева все пак не обвинява лекарите, но недоумява защо системата не работи. Призова хората да не неглижират COVID-19.

" Татко беше на санаториум в Павел Баня. На 72 г. беше и винаги е бил активен и работеше до последно. След санаториума отиде във ВМА за PCR тест, но е имало страшно много хора и той не е успял да дочака на опашката. Тръгва си и отива пак в сряда. Казали са му, че ако тестът е положителен, ще му се обадят, ако не – „ Да си гледа живота “, разказа Мария пред бТВ.

Само че баща й не се е чувствал добре. Дъщеря му започва да звъни на Спешна помощ. Чака линейката с часове. Това се случва в петък. След като линейка все пак идва, отиват пред националното координационно звено. Оттам й казват, че няма къде да приемат баща й, който междувременно се влошава.

Мария разкри, че още в линейката екипът й е казал, че е безмислено да качват баща й в линейката, защото няма къде да го закарат за прием. В частна столична болница също й отказват да приемат баща й.

" Извикаха полиция, за да освободя линейката, аз го качих в колата си, за да го заведа някъде ", спомни си още дъщерята на починали мъж.

" Единственият въпрос беше с Коронавирус ли е и аз сега си давам сметка, че може би трябваше да излъжа, че не е с Коронавирус ", призна с огорчение Мария.

След обикаляне по софийските улици става ясно, че в " Света Анна " има едно място за прием. Когато отиват там обаче хоспитализацията, а чакането отново е с часове. Семейството на Мария разбира, че може да закара баща си в Своге. Вдигат се и тръгват натам. Разбират обаче, че всъщност там нямат реанимация?

" Въобще някакъв пълен абсурд ", заключва Мария.

" Отиваме в Своге, там няма реаниция.То не беше и чак толкова мое решението, колкото на лекарите. Заведох го на място, където беше безмислено. Не успях да направя нищо за него. Той нямаше намерение да се предаде, но той се изправи пред действителността. Аз го сринах психически. Не е имал други заболявания ", разказва с голямо огорчение Мария.

Накрая на разказа си тя апелира:

" Погрижете се за себе си. Не става въпрос за страх. В момента просто ситуацията изглежда ужасяваща! ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14368  Първан Симеонов: Обществото ни е комплицирано за ковид Първан Симеонов: Обществото ни е комплицирано за ковид  Д-р Симидчиев: Пожар от ковид гори в България Д-р Симидчиев: Пожар от ковид гори в България  Още 17 коли за спешна помощ за Спешна помощ в София Още 17 коли за спешна помощ за Спешна помощ в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР