Португалската система на обществено здравеопазване е на ръба на колапса,

...
Португалската система на обществено здравеопазване е на ръба на колапса,
Коментари Харесай

Португалската здравна система е пред колапс

Португалската система на обществено здравеопазване е на ръба на колапса, тъй като в болниците в най-засегнатите от коронавирусната пандемия райони, намаляват леглата в интензивните отделения за пациенти с Ковид-19, предаде Ройтерс.

" Здравната ни система е в състояние на краен натиск ", заяви португалската министърка на здравеопазването Марта Темиду след посещение в една от изпитващите затруднения болници.

Преди пандемията, от цяла Европа Португалия имаше най-малко легла в отделения за критично болни пациенти на 100 000 души. Сега в интензивните отделения могат да бъдат приети 672 пациенти с Ковид-19. Към вчерашна дата пациентите там бяха вече 647.

Очаква се драстично увеличение в идните седмици на пациенти с коронавирус, нуждаещи се от хоспитализация, предупреждава Асоциацията на болничните администратори.

От петък Португалия е в нова национална карантина. За последното денонощие бяха регистрирани 10 385 нови случая на зараза и 152 починали, което прави общо 549 801 заразени от началото на пандемията и 8861 починали от усложнения.

За последните седем дни Португалия е имала най-висок брой на случаи на зараза на глава от населението в цяла Европа. Повечето от новите случаи са в Лисабон, където много от пациентите в обществените болници бяха прехвърлени на други места, в това число и в болници в Порту.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18411  Над 100 души в белгийски старешки дом са инфектирани с новия вариант на COVID-19 Над 100 души в белгийски старешки дом са инфектирани с новия вариант на COVID-19  Словакия възнамерява всеобщо тестване и стягане на ограниченията против COVID-19 Словакия възнамерява всеобщо тестване и стягане на ограниченията против COVID-19  Обсъждат по какъв начин да се върнат огромните възпитаници в клас Обсъждат по какъв начин да се върнат огромните възпитаници в клас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР