По последни данни на университета Джонс Хопкинс към днешна дата

...
По последни данни на университета Джонс Хопкинс към днешна дата
Коментари Харесай

Още един милион души ще умрат, преди да бъде готова ваксината за COVID-19?

По последни данни на университета " Джонс Хопкинс " към днешна дата загубилите живота си в резултат от новия коронавирус са над един милион души, а заразените са повече от 35 милиона. В случай че не бъдат предприети своевременни мерки за ограничаването на заразата, броят на загиналите може да достигне два милиона преди да бъде създадена достатъчно ефикасна ваксина срещу COVID-19. Такова мнение изрази д-р Марк Райън, ръководител на извънредните ситуации към СЗО.

,,За съжаление цифрата от два милиона жертви не е хипотетична, а почти сигурна``, допълни той.

Жертвите на вируса в САЩ съставляват около 20 процента от световното население – над 205 хиляди американци са загубили битката с коронавируса, а случаите надвишават седем милиона.

За региона на Латинска Америка положението също не изглежда по-добре, тъй като там починалите от COVID-19 са над 550 000 души, а заразените повече от 16 милиона.

В момента 53 потенциални ваксини са в етап на клинично изследване, от които 11 са в трета фаза на проучването. Европейската агенция по лекарствата стартира първата оценка в реално време на кандидата на Оксфордския университет – АстраЗенека, за да ускори одобрението ѝ, докато междинните резултати от фаза 3 на изпитанията на руската ваксина Спутник V ще бъдат обявени не по-рано от 21 октомври.

Въпреки това редица здравни експерти предупредиха, че ваксината срещу COVID-19 няма да върне познатата ни отпреди пандемията реалност, а ще се наложи да свикнем със съществуването на вирус.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12939  Още признаци на COVID-19 - замаяност, загуба наизуст и главоболие Още признаци на COVID-19 - замаяност, загуба наизуст и главоболие  Пуломолог: Не времето е отговорно за растежа на COVID-болните, а хората Пуломолог: Не времето е отговорно за растежа на COVID-болните, а хората  Дневният брой на инфектираните с ковид в Германия доближи нов връх Дневният брой на инфектираните с ковид в Германия доближи нов връх
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР