„Поне два пъти е по-ниско е нивото на мутиране на

...
„Поне два пъти е по-ниско е нивото на мутиране на
Коментари Харесай

Вирусолог: Грипът и COVID-19 се предават по един и същи начин

„ Поне два пъти е по-ниско е нивото на мутиране на COVID-19 в сравнение с грипния вирус. Той е стабилен и това е добра новина. Към момента има 6 мутации на Cоvid-19. Три от тях са най – разпространени в Европа “, заяви в сутрешния блок на бТВ вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11450
„ В България също се прави проучване кои са мутациите в страната “, обясни тя.

В момента, в който се усети по някакъв начин, че вирусът е притиснат, той ще се опита да избяга с нови мутации, информира вирусологът.

Относно това дали ни предстоят тежки месеци, защото ще се появят и грипните вируси, тя заяви, че това е така, но обясни, че COVID-19 и грипът се предават по един и същи начин.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11450  DJ Dian Solo е инфектиран с ковид DJ Dian Solo е инфектиран с ковид  176 са новите случаи на COVID-19 у нас 176 са новите случаи на COVID-19 у нас  Учени: Можем да лекуваме ковид с радиация Учени: Можем да лекуваме ковид с радиация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР