Полицаи от районното управление в Стамболийски са предотвратили масов бой

Полицаи от районното управление в Стамболийски са предотвратили масов бой ...

Предотвратиха жесток масов бой на роми в Кричим.Полицаи от районното управление в Стамболийски са предотвратили масов бой в ромската махала на Кричим. Това стана ясно от изказване на кмета на Кричим Атанас Калчев, публикувано в неговия фейсбук профил. Ето какво написа кметът по повод случилото се: 

"В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам благодарност за бързите, адекватни и професионални действия на ръководството на РУП на МВР гр. Стамболийски и на всички полицейски служители, които са взели участие в предодвратяването на безредици по повод възникналото масово сбиване в нощта на 21.09 срещу 22.09.2018г. в кв. “Крайречен” в гр.Кричим.
Независимо от факта, че има леко пострадали, унищожено движимо и недвижимо имущество, полицейските служители не са допуснали разрастването на сбиването в масови безредици, кръвопролития и жертви сред живущите в квартала.
Поздравявам също и жителите на кв. “Крайречен”, които доброволно са взели участие в овладяването на кризисната ситуация и са оказали съдействие на органите на реда.
Като кмет и като човек, препоръчвам на участниците в сбиването, на техните роднини, близки и приятели да се въздържат от лични отмъщения и други самоуправни действия. Правоохранителните органи са предприели всички необходими действия по установяване лицата предизвикали масовия побой.
Държа да подчертя, че ръководството на община Кричим по никакъв начин - било то с действия, бездействия или мълчание, няма да толерира този вид поведение, което провокира вътрешно етническо напрежение в кв. “Крайречен”.
Ще направим всичко необходимо съвместно с органите на реда като предприемем всички възможни действия по законосъобразност и целесъобразност за неутрализирането на подобен вид противообществени прояви с цел гарантирането на спокойствието, правата и свободите на гражданите на община Кричим, без значение от религиозната им или етническа принадлежност.
Нека не забравяме, че живеем в правова държава и спазването на правилата и общоприетите норми на поведение са задължение на всеки нейн гражданин, без значение на пол, религиозна или етническа принадлежност."

Източник: blitz.bg