Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната

...
Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на заразените с Covid-19 медици в Сливен

Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната болница " Хаджи Димитър " в Сливен, съобщи директорът ѝ д-р Пенко Пенков.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9340
От днес лечебното заведение отново работи с пациенти след едноседмична дезинфекция на цялата сграда.

74 души са диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Сливен

В началото на месеца там беше открито огнище на Covid-19, а от 240 изследвани медицински служители 18 се оказаха заразени. През почивните дни са били изписани от инфекциозното отделение няколко души от персонала на болницата.

" В събота изписаха лекарката с още една сестра. Вчера изписаха още две сестри и в сряда мисля, че излизат абсолютно всички ", коментира д-р Пенко Пенков пред БНР.

Той добави, че мерките за преглед и лечение на пациенти ще бъдат затегнати, за да не се допусне повторно заразяване.

" Когато преглежда болния, всеки лекар трябва да има три неща: маска, шлем или очила и ръкавици. Това ако се спазва и след това когато излезнат и си поддържат хигиена, мисля, че няма проблеми ", подчерта началникът на лечебното заведение.

Управителят на болницата каза още, че няма проблем с осигуряването на лични предпазни средства на персонала.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9340  Проучване: Китай се е справил по-добре от Съединени американски щати в битката с ковид Проучване: Китай се е справил по-добре от Съединени американски щати в битката с ковид  В Босна и Херцеговина има 38 нови случая на COVID-19 В Босна и Херцеговина има 38 нови случая на COVID-19  Русия разгласи над 8200 нови случая на COVID-19 за денонощие Русия разгласи над 8200 нови случая на COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР