Под заглавие Стряскащо връщане назад, в.Карар пише, че след предприетите

...
Под заглавие Стряскащо връщане назад, в.Карар пише, че след предприетите
Коментари Харесай

Турски вестник за бума на заразени с COVID-19 в Турция: Стряскащо връщане назад

Под заглавие " Стряскащо връщане назад ", в. " Карар " пише, че след предприетите от 1 юни стъпки за връщане към нормален живот, сред обществото се е създало впечатление, че пандемията е приключила, много хора са пренебрегнали мерките за социална дистанция и носене на маски и това е довело до тревожно нарастване на новите случаи на коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9317
Вестникът отбелязва, че броят на регистрираните вчера нови случаи е бил 1 562, а излекуваните за деня са били 1330.

Нови около 1500 случая на зараза с коронавируса в Турция

През последните три дни регистрираните ежедневно нови случаи са надхвърлили прага от 1000 новозаразени. Същевременно броят на излекуваните е бил по-малък от броя на новозаразените, предава БТА.

Изданието посочва, че последно подобен висок брой новозаразени е бил регистриран на 17 май - 1368 случая.

Вестник " Карар " цитира здравния министър Фахреттин Коджа, който е посочил, че нараства броят на пациентите, нуждаещи се от интензивно лечение и интубиране и че Турция се отдалечава от целта си в борбата с пандемията.

Най-слабото ни място е оптимизъм без спазване на предпазните мерки, е изтъкнал министърът. Вестник " Тюркийе " посочва, че се наблюдава по-специално увеличение на случаите в окръзите в Анадола, като то се свързва с масови събирания по повод годежи, сватби и погребения. С цел възпиране на нарастването на случаите в много окръзи са забранени за 30 или 15 дни масовите събирания.

Вестник " Тюркийе ", в. " Акшам " и в. " Йени шафак " съобщават на първа страница, че президентът Реджеп Тайип Ердоган е открил вчера трета писта на летище Истанбул, с която капацитетът за излизане и кацане на самолети на летището за един час е нараснал от 80 на 120.

Изданията цитират президента, който е изтъкнал, че летище Истанбул е един от символите на реализиране на целите на Турция за 2023 г., когато се навръшват 100 години от основаването на турската република. На церемонията по откриването президенът е дал разрешение за излитане на три самолета от трите различни писти на летището.

Нови над 1000 случая на зараза с коронавируса в Турция

Вестник в. " Тюркийе " пише, че лидерът на Партията на националистическото действие /ПНД/ Девлет Бахчели е отправил послание към Гърция и Запада за храма " Света София ", заявявайки, че турският народ е този, който ще вземе решение по въпроса за използването му. Бахчели е заявил позицията на ПНД, че " Света София " трябва да бъде отворена за мюсюлманско богослужение.

Вестник " Миллиет " и други издания съобщават, че турската армия е започнала операция с въздушни удари срещу бази на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в районите Синджар, Караджак, Кандил, Зап, Авашин - Басиян и Хакурк в Северен Ирак.

Вестникът цитира съобщение на министерството на отбраната, в което се посочва, че Турция е предприела операцията в отговор на нарасналите в последно време опити за нападение на терористи срещу турски гранични участъци и бази. В съобщението се посочва, че с операцията Турция цели осигуряване на безопасността на границата и на населението, използвайки правото си на самоотбрана, произтичащо от международното право.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9317  Случаите на COVID-19 в Търговище са от село Подгорица Случаите на COVID-19 в Търговище са от село Подгорица  Четири нови случая на ковид в Търговищко Четири нови случая на ковид в Търговищко  Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха със 192 за денонощието Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха със 192 за денонощието
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР