По време на извънредното положение имаше хора, които се изплашиха,

...
По време на извънредното положение имаше хора, които се изплашиха,
Коментари Харесай

Психолог: Има повишаване на нивото на тревожност сред хората

По време на извънредното положение имаше хора, които се изплашиха, имаше други, които се разгневиха, а имаше и такива, за които всичко беше добре дошло. Това заяви психотерапевтът Мадлен Алгафари в предаването „ Неделята " на Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8100
„ Не можем да правим генерализации, но сякаш има повишаване на нивото на тревожност сред хората. Нямам претенции за статистика, но това са наблюденията от моя опит “, каза тя.

Психотерапевт: Да излекуваме вируса на невежеството

По думите ѝ през последните години тревожността на българите принципно е по-висока.

„ В периода на извънредното положение обаче има повишаване ", категорична е Алгафари ".

„ Човечеството и децата в това число са минавали през много по-големи катаклизми. Това, как децата се справят, много зависи от големия човек до тях “, смята психологът Калин Гайтанджиев.

„ Децата са непринудени и неподправени. Ние много често проектираме страховете си върху тях. Затова големият човек до тях трябва да направи всичко възможно, така че на детето да е ясно всичко, но по неговия начин. Когато ние се опитаме да скрием нещо, те ще го хванат индиректно, което обаче не е добре “, категоричен е той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8100  Икономиката на Англия ще се възвърне постепенно от COVID-19 Икономиката на Англия ще се възвърне постепенно от COVID-19  Ново огнище на Covid-19 в Китай Ново огнище на Covid-19 в Китай  Над 30 000 са болните от COVID-19 в Швеция Над 30 000 са болните от COVID-19 в Швеция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР