По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски

...
По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски
Коментари Харесай

Съдийска балтия за холандец, клал чистачка на пъпа на София

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда от 9 години „ лишаване от свобода “ спрямо Хилиямсе Д. по повдигнатото му обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди – престъпление по чл.116, ал.1, т.11, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на СГП.
Хилиямсе Д. бе предаден на съд, затова че на 14.12.2016г., около 05:35 часа, в гр.София, до „ Телефонната палата “, по хулигански подбуди е извършил опит умишлено да умъртви М.Г., като с нож й нанесъл прободно-порезно нараняване на шията, като от деянието, макар и довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от него причини.
Пострадалата М. Г. работела като чистачка в Министерство на финансите и работното й време започвало рано сутрин. На 14.12.2016г. около 05:25 часа, тя слязла от трамвая на спирката на пл. „ Гарибалди “ в гр.София, за да отиде на работа. На спирката към пострадалата се приближил Хилиямсе Д., когото пострадалата не познавала. Той се опитал да я заговори, но тя не му обърнала внимание.
Хилиямсе Д. бил употребил алкохол и марихуана и под тяхно въздействие, без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, решил безпричинно да умъртви жената. За да реализира намерението си той я последвал по пътя й към Министерство на финансите и я нападнал в гръб. С носения от него нож, с приблизителна дължина на острието 10 см., й нанесъл удар в областта на шията и я блъснал на земята, с което й причинил прободно-порезно нараняване.
Жената се изправила за момент, но поради обилната кръвозагуба, отново паднала на земята. Непосредствено преди да загуби съзнание тя видяла как нападателят й се връща и прави опити да я изправи на крака. След това той спрял преминаващо такси и помолил водача му за помощ.
Виждайки явните следи от насилие и тежкото състояние на пострадалата, таксиметровият шофьор сигнализирал полицията и Хилиямсе Д. бил задържан до тялото на жертвата му. В резултат на своевременната медицинска помощ животът на пострадалата бил спасен, въпреки изключително тежкото й състояние в следствие на нанесената травма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР