Повече от 300 ирански граждани са починали, защото са пили

...
Повече от 300 ирански граждани са починали, защото са пили
Коментари Харесай

Над 300 иранци починаха, пили метанол срещу COVID-19

Повече от 300 ирански граждани са починали, защото са пили метилов спирт, вярвайки, че метанолът ще ги предпази от заразяване с коронавирус, написа британският в. Дейли мейл.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2776
" В претъпканите заради COVID-19 болници в Ислямската република са били настанени и поне хиляда души заради отравяне с метилов спирт. Дете на пет години е ослепяло след като родителите му дали да пие метанол. То обаче ще остане сляпо и вероятно за цял живот ", посочи още изданието от Обединеното кралство.

Иранци пиха метанол срещу коронавирус и починаха

" В ираноезичния сегмент на интернет се шири фалшивата информация, че консумацията на метанол е предпазвала от инфектиране със заболяването. Това не е така ", е разказал лекар, цитиран от медията. Здравният работник също е призовал съгражданите си да не вярват на всичко, прочетено в световната мрежа.

" След идването на консервативния мюсюлмански режим на власт през 1979 г. в близкоизточната държава е била забранена продажбата и консумацията на алкохол на обществени места. Хванатите в нарушение мюсюлмани могат да отнесат наказание до 80 удара с бич. Малкото християни, евреи и зороастрийци са си запазили правото да пият, но само по домовете си. В същото време нелегалното производство и контрабандата на алкохол са много добре развити ", допълни Дейли мейл.

Към този момент жертвите на заразата и Иран са били повече от 2300.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2776  В Шуменска област под карантина са 459 души В Шуменска област под карантина са 459 души  Австралия пред невиждана загуба на работни места поради пандемията Австралия пред невиждана загуба на работни места поради пандемията  Унгария вкарва двуседмична карантина Унгария вкарва двуседмична карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР