Победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ засилва

...
Победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ засилва
Коментари Харесай

Победа на Джо Байдън ще помогне да се избегне борба за ваксините, срещу коронавируса

Победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ засилва надеждите в Латинска Америка, че няма да се стигне до борба за ваксини за Ковид-19, щом използването им бъде одобрено. Това заяви чилийският министър на здравеопазването Енрике Парис, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Лидерството на Байдън ще помогне на страните да създадат по-единен фронт срещу пандемията и ще избегнат ще помогне да се избегне търговски сблъсъци, подобни на станалите известни тази година опити на някои държави, включително САЩ, да се сдобият с апарати за изкуствено дишане, маски и средства за лична защита. " Имаше търговска война, при която тези, които можеха да платят повече, получаваха повече и тези, които можеха да вземат неща или дори да нарушат вериги за доставки, го направиха ", заяви Парис в интервю.

Чили е трябвало да изпраща чартърни полети или военни самолети, за да прибере доставките и да пази в тайна графика на полетите. " Беше ужасно и се надявам да не се случи отново ", подчерта Парис. " Вярвам, че Байдън има друга визия за това, какво са дипломацията и глобалното разбирателство между страни ", добави той. Парис подчерта, че Латинска Америка трябва да се подготви за втора вълна, подобна на тази в Европа. Той съобщи, че Чили очаква да получи 7,6 милиона ваксини от световния механизъм за разпределяне на ваксините " Ковакс " (COVAX).

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14993  " Зеленият кулоар " за лица над 65 години в магазините за хранителни артикули се реалокира от през днешния ден  Мексико стяга ограниченията против ковид Мексико стяга ограниченията против ковид  4212 нови случая на COVID-19 у нас, умрелите са 85 4212 нови случая на COVID-19 у нас, умрелите са 85
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР