Площадка за кацане в аржентинската пустиня е била построена от

...
Площадка за кацане в аржентинската пустиня е била построена от
Коментари Харесай

Тайната на странното летище в аржентинската пустиня

Площадка за кацане в аржентинската пустиня е била построена от швейцареца Вернер Джайсли. Той заявява, че е получил телепатично съобщение от извънземни, които му наредили да построи летище за кацане на НЛО.



Джайсли дошъл в Южна Америка, за да търси следи от извънземни цивилизации през 2008 г. В търсене на космически гости ексцентричният швейцарец пътувал до аржентинския град Качи.



Вернер построил в пустинята край града 36-ъглова звезда с диаметър 48 метра. Всички лъчи и основата на звездата биби от бял камък. В центъра на площадката за кацане ентусиастът построил още една звезда с 12 лъча.
Това странните неща не свършват. През 2012 г., след като завършил работата си, Вернер Джайсли изчезнла от околностите на Качи. Местните се шегуват, че човекът е бил взет от извънземни като награда за усърдието и постоянството си.

Самата площадка за отдаване под наем отдавна е известна на много ограничен кръг от хора - в крайна сметка, Качи се намира в планините в северната част на Аржентина, далеч от големите градове.

Напоследък обаче все повече туристи идват да видят странното място за кацане. Все повече и повече снимки на космодрума се появяват в мрежата и очевидно местните хора осъзнават късмета си и следят за състоянието на мястото. Със сигурност в близко бъдеще броят на хората, които желаят да видят шедьовъра на полузабравения луд, ще стане още по-голям - те са публикували видеоклип на мястото за кацане от дрон в Интернет.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР