Пастор от Костиево е днешният случай с COVID-19 в Пловдивска

...
Пастор от Костиево е днешният случай с COVID-19 в Пловдивска
Коментари Харесай

И пастор от Костиево е заразен с коронавирус

Пастор от Костиево е днешният случай с COVID-19 в Пловдивска област, съобщиха от областния кризисен щаб. Той е присъствал на сбирката на евангелистки пастори в Перущица, домакинствана от местния пастор Салчо Салчев, който почина с коронавирус. Екип на РЗИ Пловдив днес изследва детето на пастора, което ходи в детската градина. Проби ще се вземат и на учителките му, съобщи областният управител Дани Каназирева. Резултатите се очакват най-рано утре.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9599
От вчерашните 8 случая в областта има нови двама души от Перущица, които са участвали в събора, както и двама от Пловдив, контактни на хора, присъствали там. По-стар случай, свързан с пасторската сбирка, е на пастор от Карлово, който е хоспитализиран с коронавирус.

Над 20 предписания за самокарантиниране са направени на контактни с участвали в събитието в Перущица и продължават да се издават, каза още Каназирева. По думите ѝ, на него в малко помещение са били над 150 човека. " Ако знаехме за него предварително, нямаше да допуснем да се случи ", каза областният управител.

Ситуацията се наблюдава. Но сбирката на пастори от цялата страна се е провела на 6 юни и 14-дневният период, в който обикновено се проявява заразата, вече е преминал, подчерта Каназирева.

Почина заразеният с COVID-19 пастор от Перущица

От вчерашните случаи в областта, които не са свързани със сбирката в Перущица, трима от заразените са контактни от първа линия с положителните на COVID-19 работници от частната фирма в Пловдив, в която в петък стана ясно, че има 6-ма с коронавирус. Един нов случай има и в Стамболийски.

Общият брой в пловдивска област от началото на заразата с коронавирус а 139 души, 94 са излекуваните.

В Пловдив случаите са 77, в Карлово - 3, в Кричим – 3, в Хисаря - 2, в Родопи - 33, в Стамболийски – 6, в Калояново - 1, в Перущшица - 10, в Раковски - 3, в община Марица -1. Общо 10 човека в момента са настанени в болница, няма нито един интубиран. 1233-ма са поставени под карантина. От 15 до 21 юни са направени общо 576 проби.

В 13 часа ще има заседание на Медицинския щаб към областта и по думите на Каназирева ще се решава дали всяка болница ще отделя интензивни легла и при тежък случай ще отделя пациента в болницата си и ще полага грижи или ще се командироват анестезиолози с реанимационни сестри, за което ще се направи график до 31 декември, съобщава БНР.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9599  Ограничен достъп до Община Горна Оряховица поради Covid-19 Ограничен достъп до Община Горна Оряховица поради Covid-19  В Сливенско има наклонност към понижение на случаите на COVID-19 В Сливенско има наклонност към понижение на случаите на COVID-19  Глобяват ГЕРБ и Българска социалистическа партия за нарушение на противоепидемичните ограничения

Глобяват ГЕРБ и Българска социалистическа партия за нарушение на противоепидемичните ограничения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР