Парламентарната Комисия по правни въпроси обсъжда на второ четене предложенията

...
Парламентарната Комисия по правни въпроси обсъжда на второ четене предложенията
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Правна комисия гледа на второ четене промените в Закона за здравето

Парламентарната Комисия по правни въпроси обсъжда на второ четене предложенията за промени в Закона за здравето. Утре законопроектът да бъде гласуван на второ четене в пленарната зала. Причината е, че изтича извънредното положение в страната, което бе въведено заради пандемията от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7696
С отделни предложения преди второто четене на измененията в Закона за здравето от ГЕРБ и БСП предлагат – не министърът на здравеопазването, а Министерският съвет да обявява извънредна епидемична обстановка.

Общо 15 са предложенията за промени в законопроекта, който трябва да действат след края на извънредното положение на 13 май. Те ще бъдат обсъдени след 13 часа на заседание на парламентарната правна комисия.

Под предложенията Министерският съвет да обявява извънредна епидемична обстановка, стоят подписите на председателя на групата на ГEPБ Даниела Дариткова и на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Парламентарната правна комисия определя правилата след извънредното положение

Целта на промените в Закона е да се намали и забави епидемията и да се даде възможност на болниците да се подготвят, каза при представянето на законопроекта министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Приетият законопроект трябва да бъде изпратен веднага на държавния глава Румен Радев. Ако той наложи вето на някои от текстовете, ще се наложи НС обаче веднага да ги прегласува.

В законопроекта е записано, че той влиза в сила от 14 май, а не от обнародването му в Държавен вестник.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7696  В област Разград няма болни от ковид деца В област Разград няма болни от ковид деца  Индексът на репродукция на ковид в Германия нараства? Индексът на репродукция на ковид в Германия нараства?  Официално: На 15 май се възобновяват груповите тренировки на футболистите Официално: На 15 май се възобновяват груповите тренировки на футболистите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР