Пандемията от новия коронавирус предизвиква безпрецедентни нарушения в образователната истема

...
Пандемията от новия коронавирус предизвиква безпрецедентни нарушения в образователната истема
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: Пандемията от коронавируса увеличава неравенствата в образованието по света

Пандемията от новия коронавирус предизвиква безпрецедентни нарушения в образователната истема и може да навреди още повече на най-уязвимите при достъпа до образование: бедните, малките момичета и инвалидите, заяви ЮНЕСКО по повод публикуването на доклад за състоянието на образованието в света, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9641
" В страните с високи доходи в Европа и Северна Америка, на 100 млади сред най-богатите, които завършват средното си образование, се падат само 18 от най-бедните млади, които постигат същото ", заяви генералният директор на организацията Одре Азуле.

100 дни откакто СЗО обяви пандемия от COVID-19

" В най-малко 20 страни, повечето от тях в Африка южно от Сахара, на практика нито една бедна млада жена от селски произход не успява да завърши средно образование ", се казва в доклада.

По света близо 260 милиона млади хора нямат достъп до образование, което е 17 процента от броя на хората в училищна възраст. Сред най-засегнатите са бедните деца, момичетата и девойките, децата инвалиди, деца от етнически или езикови малцинства и мигрантите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9641  В Ямболско новите случаи на COVID-19 са 5 за денонощие В Ямболско новите случаи на COVID-19 са 5 за денонощие  Епидемията от COVID-19 се разраства в Аржентина Епидемията от COVID-19 се разраства в Аржентина  Шефът на Лекарския съюз: Нима с санкции можем да спрем болестта? Шефът на Лекарския съюз: Нима с санкции можем да спрем болестта?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР