Отчита се лек спад на броя на положителните случаи на

...
Отчита се лек спад на броя на положителните случаи на
Коментари Харесай

Отчита се лек спад на броя на заразените с коронавирус в Шуменско

Отчита се лек спад на броя на положителните случаи на 14-дневна база в Шуменско. През миналата седмица те са 469,9 на 100 хиляди, а през предходната - 521 на 100 хиляди жители. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова.

Спад се отчита и при новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в областта от 20 до 22 ноември. Новите случаи на COVID-19 в петък са били 56, в събота - 35, а в неделя - седем. Най-много заразени през трите дни има в община Шумен - 49 души, повечето от които са жители на областния град.

" Има задържане на ръста на хоспитализираните в МБАЛ - Шумен. Благодарим на гражданите, явно спазват мерките ", каза д-р Йорданка Маркова - ръководител на направление " Медицинска дейност " в лечебното заведение.

По думите ѝ броят на настанените в Коронавирус отделенията на МБАЛ-Шумен тази сутрин е 224. От тях шестима са в отделението " ОАИЛ ", а петима са интубирани. " Няма случаи на пациенти, нуждаещи се от хоспитализация, на които да не е осигурено настаняване в болнично заведение. На 20 ноември, със съдействието на Националния координационен център, двама пациенти са изпратени в МБАЛ - Търговище, а на следващия ден - други двама са хоспитализирани във Варна ", отбеляза д-р Маркова.

В петък в лечебното заведение са починали мъже на 62 и 59 години, и жена на 51 години, а на следващия ден - 67-годишен мъж. Шест пациенти с коронавирусна инфекция са загубили битката с болестта вчера (жени на 57, 46, и 44 години, и мъже на 72, 79 и на 36 г.), а тази сутрин - жена на 75 години. Починалата 44-годишна жена в събота е медицинска сестра.

Инспектори на РЗИ - Шумен са извършили 143 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в областта от 16 до 22 ноември, както и 960 проверки за спазване на задължителна карантина от 14 дни, при които не са констатирани нарушения. Към момента под карантина в Шуменско са поставени 1221 души, допълват от здравната инспекция, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15524  Кризата в болничното заведение в Свищов продължава Кризата в болничното заведение в Свищов продължава  В Загреб стартира всеобщо тестване с бързи проби В Загреб стартира всеобщо тестване с бързи проби  Граждани и компании са дарили средства за пазаруването на О2 за МБАЛ - Шумен Граждани и компании са дарили средства за пазаруването на О2 за МБАЛ - Шумен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР