От утре, 12 април, носенето на защитна маска или друго

...
От утре, 12 април, носенето на защитна маска или друго
Коментари Харесай

Носенето на маски става задължително по заповед на здравния министър

От утре, 12 април, носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.), съобщават от Министерство на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5049
Жестоки проверки в столицата заради пандемията

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

Такова нареждане дава здравният министър със своя Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г., която можете да прочетете в прикачения файл. Заповедта е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.






Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5049  Спад на смъртните случаи и новозаразените с COVID-19 в Швейцария Спад на смъртните случаи и новозаразените с COVID-19 в Швейцария  Ирландия удължава до 5 май рестриктивните мерки поради ковид Ирландия удължава до 5 май рестриктивните мерки поради ковид  Министър Кралев удължи периода на възбрана за осъществяване на спортни мероприятия до 13 май Министър Кралев удължи периода на възбрана за осъществяване на спортни мероприятия до 13 май
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР