От утре започва масовото тестване в Банско, което трябва да

...
От утре започва масовото тестване в Банско, което трябва да
Коментари Харесай

Започва масовото тестване в Банско

От утре започва масовото тестване в Банско, което трябва да установи дали има изграден колективен имунитет срещу коронавируса, след като градът беше поставен под 14-дневна пълна карантина.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5073
Ще бъдат изследвани много повече от първоначално обявените 1000 жители на общината.

Националният оперативен щаб е информирал общинското ръководство, че тестовете вече са доставени в Районната здравна инспекция в Благоевград и има готовност изследването да започне, потвърди кметът Иван Кадев, цитиран от БНР: " Много повече от 1000 бройки. Органите на РЗИ ще кажат, но от утре ние сме създали организация след 10.30 да започнат тестовете в медицинския център " Свето Благовещение ".

В Банско притеснени от собствениците на апартаменти

По указания на Районната здравна инспекция са изготвени списъците с хората, които са обхванати в мащабното тестване.

Първо ще бъдат изследвани служителите на полицията, които след това поемат отговорност към спазването на ограничителните мерки и обществения ред по време на празника: " За да не се получава струпване, ще се опитаме по възможно най-безопасния начин да свършим тази работа и очаквам разбиране и от самите граждани ".

Освен осигурените от Националния оперативен щаб, 2000 бързи теста бяха дарени на община Банско от народния представител Делян Пеевски и донесени от кмета на Белица Радослав Ревански: " Ако останат, после вече ще преценяваме с РЗИ и с волята на дарителя дали и как могат да се използват и от други лаборатории ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5073  Съединени американски щати изпревариха Италия като страната с най-вече смъртни случаи от COVID-19 Съединени американски щати изпревариха Италия като страната с най-вече смъртни случаи от COVID-19  АИКБ предлага НСТС да разиска спомагателни ограничения за намаляване на последствията от изключителното състояние АИКБ предлага НСТС да разиска спомагателни ограничения за намаляване на последствията от изключителното състояние  Училищата в Ню Йорк остават затворени до края на образователната година Училищата в Ню Йорк остават затворени до края на образователната година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР