От следващата седмица Белгия преминава към постепенно облекчаване на ограниченията,

...
От следващата седмица Белгия преминава към постепенно облекчаване на ограниченията,
Коментари Харесай

Белгия намалява броя на пресконференциите за епидемията

От следващата седмица Белгия преминава към постепенно облекчаване на ограниченията, предприети срещу епидемията от Ковид-19. Една от предстоящите промени ще засегне пресконференциите, които от началото на кризата в средата на март властите дават всеки ден.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6643
Предвижда се пресконференции да има само в понеделник, сряда и неделя. Всекидневните данни ще бъдат обявявани в сайта на здравното министерство.

За последното денонощие в страната са починали още 170 болни (7501 досега), за лечение са били приети 174 души, а 340 са били изписани с подобрено здраве. Открити са 525 новозаразени при над пет хиляди изследвани.

Правителството съобщи, че скоро на ден в страната ще се правят по около 15 000 изследвания PCR и има възможност за увеличение до 25 хиляди. Предвижда се след време лабораториите в страната да могат на ден да проверяват по 45 000 изследвания.

COVID-19 взе 7331 жертви в Белгия

Белгия подготвя закон, който ще ограничи предоставянето на държавна помощ заради последиците от епидемията до дружества, които не са регистрирани или нямат представителства в зони " данъчен рай ". Държавна помощ ще бъде получавана, само ако дружествата тази година не раздават дивиденти, не изкупуват обратно свои акции и не понижават капитала си.

Белгийското контраразузнаване предупреди дружествата да бъдат особено внимателни с представители на китайските и руските делови среди. Службите за сигурност обръщат внимание, че източници, свързани с Русия, разпространяват твърдения, че ЕС не е в състояние да осигури необходимата подкрепа в днешните условия.

Някои се възползват от възможностите за разпространение на фалшиви новини, включително с внасянето на съмнения в работата на полицията, допълва белгийското контраразузнаване. Местни медии отбелязват, че епидемията се използва и с други политически цели, като крайнодесните движения се стремят да насаждат разделение, а крайнолевите подбуждат към безредици.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6643  Трети ден без нови случаи на ковид в Черна гора Трети ден без нови случаи на ковид в Черна гора  Къци Вапцаров: До дни сме на пика на нелепостта! Къци Вапцаров: До дни сме на пика на нелепостта!  Изведоха инфектираните с COVID-19 от вкъщи за остарели хора в село Гара Орешец Изведоха инфектираните с COVID-19 от вкъщи за остарели хора в село Гара Орешец
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР