От ръководството на Университетска болница „Свети Георги“ – Пловдив ще

...
От ръководството на Университетска болница „Свети Георги“ – Пловдив ще
Коментари Харесай

Спешна проверка разкрива кой и защо остави пациенти да умират по стълбите

От ръководството на Университетска болница „ Свети Георги “ – Пловдив ще дадат брифинг днес, за да коментират скандалния случай, при който двама пациенти бяха оставени с часове в коридора с поставени кислородни маски. По-късно и двамата мъже умират. Казусът бе документиран с видео, което шокира обществото. От лечебното заведение признават пред Нова Телевизия, че има допуснати грешки и ще търсят виновните.

Междувременно и областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяву, че започва проверка.

Мария Петрова, адвокат по медицинско право, коментира, че случаят от Пловдив е илюстрация на сбърканата система в здравеопазването.

„ Всеки абдикира в трудния момент. Това, че се разкриват Коронавирус структури, не значи, че пациентите могат да се лекуват. Това е просто псевдомедицина “, посочи тя.

По думите й състоянието на двамата пациенти в Пловдив е било спешно. Адвокатът смята, че в настоящата ситуация е задължително да се направят аутопсии.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15291  Петър Велков: Не знаем действителният брой на инфектираните в България. Трябва да затегнем ограниченията Петър Велков: Не знаем действителният брой на инфектираните в България. Трябва да затегнем ограниченията  Германия записва нови 22 609 случаи на ковид Германия записва нови 22 609 случаи на ковид  СЗО: За денонощие по света са регистрирани 536 224 инфектирани с ковид СЗО: За денонощие по света са регистрирани 536 224 инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР