От неглижиране до паника - това е причината за заразяването

...
От неглижиране до паника - това е причината за заразяването
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев съветва: PCR тест да бъде направен на всеки, ако той кихне, появи му се хрема или се получи гърлобол

От неглижиране до паника - това е причината за заразяването в България, коментира пред БНТ проф. д-р Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6079
Той обясни, че в страната ни е прието да има 14 дни карантина, но първите симптоми се появяват до седмица. Затова той каза, че всеки с хрема, ако кихне, ако има гърлобол или температура трябва веднага да се изследва, да бъде отделен и да му се направи PCR тест.

" Системата сега е десетки или стотици пъти по - подготвена, отколкото в началото ", каза проф. Кантарджиев и заяви, че всичко е благодарение на усилената работа и добави: " Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага ".

" Сега не е моментът да мислим какво е можело да се направи, защото сме в пандемия ".

Той заяви, че не е редно да мисли една болница - при нас не може да дойде и да се изпада в паника, когато се появи първият COVID- инфектиран.

Относно плащането на тестовете, проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. д-р Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, завършва Медицинска Академия - София през 1981 г., като заяви, че с ръка на сърцето си може да каже, че в Националния център няма нито един платен тест. " За другите места... ами, не е хубаво да се плащат ", каза той.

" Защо всички се моткаха, карнавали и така нататък? Знаете ли колко десетки българи дойдоха от чужбина и бяха поставени под карантина ", заяви Кантарджиев.

На въпрос вярна ли е тезата, че в България има много повече заразени от тези, които са открити, той отговори, че е вярно това.

Проф. Кантарджиев заяви, че ако има ваксина за COVID-19, най - вероятно ще трябва да се поставя всяка една година.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6079  Лидерите на Европейски Съюз с следващо онлайн съвещание. Борисов също ще взе участие в него Лидерите на Европейски Съюз с следващо онлайн съвещание. Борисов също ще взе участие в него  Нови 14 случая на COVID-19 на италианския круизен транспортен съд край Нагасаки Нови 14 случая на COVID-19 на италианския круизен транспортен съд край Нагасаки  Берлин усилва велоалеите си на фона на пандемията Берлин усилва велоалеите си на фона на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР