От многото средства, които се коментират за борба с коронавируса,

...
От многото средства, които се коментират за борба с коронавируса,
Коментари Харесай

Искат допълнителни средства за училищата за дезинфектанти

От многото средства, които се коментират за борба с коронавируса, трябва да се отпуснат и за училищата, за да се обезпечи редовният учебен процес, каза пред " Хоризонт " Юлиян Петров от синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа ".

За следващия месец училищата ще имат резерви за закупуване на допълнителни материали за предпазване от коронавируса като дезинфектанти, шлемове за учителите, маски и други. Ако обаче няма актуализация на бюджета и не се отпуснат специални целеви средства на образователните институции, мерките няма да могат да се изпълняват, твърдят от синдикат „ Образование “.

Анкета на синдиката сочи, че 10% от преподавателите са предпазливи и се притесняват да започнат работа присъствено. Този дял не обхваща само по-възрастни учители.

Юлиян Петров апелира да не се преекспонира страхът от разнасяне на заразата между децата в училищата.

" Дори медицинският работник и лекарят не може да познае от един поглед дали едно дете е болно от обикновена настинка, от някакъв вид грип или от коронавирус. Затова се правят и специфични изследвания ", каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11905  Високият % смъртни случаи от COVID-19 се дължи на пика на болестта преди месец и половина Високият % смъртни случаи от COVID-19 се дължи на пика на болестта преди месец и половина  Гърция продължава условието за негативен PCR тест за туристите Гърция продължава условието за негативен PCR тест за туристите  Чехия отчасти възвръща наложителното носене на защитни маски Чехия отчасти възвръща наложителното носене на защитни маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР