Откритата в Република Южна Африка нова мутирала форма на коронавирус,

...
Откритата в Република Южна Африка нова мутирала форма на коронавирус,
Коментари Харесай

Аналогични са мутиралите форми на коронавирус в Южна Африка и Великобритания

Откритата в Република Южна Африка нова мутирала форма на коронавирус, която предизвика в страната втора вълна на пандемията, е аналогична по генетичните си изменения на новия щам на вируса, открит във Великобритания, твърди правителствен доклад, цитиран от южноафрикански медии, предаде ТАСС.

Според доклада мутацията на КОВИД-19, получила названието " 501.V2 Variant ", първоначално е била открита в Южна Африка преди около два месеца и проучена в изследователски център в провинция Квазулу-Натал. Изследователска група от центъра, начело с професор Тулио де Оливера е предала резултатите от работата си на Световната здравна организация, която е предупредила Великобритания за съществуването на нова мутация на вируса.

" Британските учени, след сравняване на получените от Южна Африка данни с наличните при тях образци на нови щамове на вируса, откриха аналогична 501.V2 мутация ", се казва в съобщение на правителството.

Засега южноафриканските учени не могат да дадат пълна и точна характеристика на новата разновидност на коронавируса. " Можем да кажем само, че тя е по-агресивна ", заяви днес в телевизионно интервю председателката на Южноафриканската медицинска асоциация Анжелика Кутзи и допълни: " Вирусът се разпространява по-бързо и затова втората вълна Южна Африка има по-стръмна траектория ". Експертът отбеляза също, че сред заразените сега нараства броят на младите хора, а процесът на заболяването преминава при тях безсимптомно до момента на настъпването на кризисно състояние.

Епицентър на втората вълна на пандемията в Южна Африка стана окръгът Налсън Мандела Бей в южната част от страната. Именно там бе установен първият заразен с новата мутирала форма на коронавируса. Сега дневният ръст на новозаразените в Южна Африка доближава 10 000 души. Към момента в страната е регистриран най-голям брой заразени и починали от КОВИД-19 в сравнение с всички африкански държави, съответно - 901 538 и 24 285.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17106  Д-р Брънзалов: Вирусът търси способи да се популяризира Д-р Брънзалов: Вирусът търси способи да се популяризира  Разбиха скица за негативни PCR проби Разбиха скица за негативни PCR проби  Русия записва нов оптимален брой инфектирани с ковид за денонощие Русия записва нов оптимален брой инфектирани с ковид за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР