От китайска страна излязоха с категорична позиция относно разпространението на

...
От китайска страна излязоха с категорична позиция относно разпространението на
Коментари Харесай

Китай: Не сме разработили коронавируса, за да завладеем света

От китайска страна излязоха с категорична позиция относно разпространението на COVID-19 и опровергаха всякакви тези и манипулационни изявления, според които Пекин умишлено е разработил коронавируса като част от план за световна доминация.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4548
Причина за китайската реакция станаха последните нападки от страна на образователния министър на Бразилия Ейбрахам Вайнтрауб, който в свой пост в една от социалните мрежи прокара именно тезата, че китайското правителство е разработило вируса и го е пуснал на света, за да установи тотално господство.

Бразилският президент за COVID-19: Eдно от най-големите предизвикателства пред нас

От посолството на Китай в Бразилия определиха изказването на министъра като ``расистко`` и го призоваха да се извини за думите си.

,,Подобно изявление е преднамерено, абсурдно и дойстойно единствено за презрение. Подобно изявление поставя расистки печат върху нашата страна, което не е добър сигнал за взаимоотношенията, които поддържат Китай и Бразилия``, заявиха в отговор от китайското посолство в южноамериканската страна, цитирани от ``La Vanguardia``.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4548  Японският министър председател разгласи изключително състояние в Токио и други наранени от вируса райони Японският министър председател разгласи изключително състояние в Токио и други наранени от вируса райони  Йотова подарява заплатата си на медиците от Спешна помощ Йотова подарява заплатата си на медиците от Спешна помощ  Екип от румънски медици отпътува за Италия Екип от румънски медици отпътува за Италия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР