От днес в Белгия влизат в сила допълнителни мерки срещу

...
От днес в Белгия влизат в сила допълнителни мерки срещу
Коментари Харесай

Влизат в сила новите противоепидемични мерки в Белгия

От днес в Белгия влизат в сила допълнителни мерки срещу разпространението на Ковид-19. Предвижда се поне до средата на декември всички магазини, които не предлагат " основни " стоки, да затворят. Работата от дома става задължителна, училищата няма да отворят врати поне до 15 ноември.

В цялата страна е в сила вечерен час, различен за отделните региони (от полунощ до 5.00 ч. във Фландрия и от 22.00 ч. до 6.00 ч. в останалите области).

Няма да работят магазините за облекло и обувки, фризьорските салони и всички други търговски обекти, които не предлагат храна, напитки или стоки за бита.

В светлите часове на денонощието няма ограничения за свободата на движение, но са в сила мерките срещу струпването на хора. Спортуването и разходките на открито са разрешени при спазване на противоепидемичните изисквания.

По най-нови данни в Белгия на ден от Ковид-19 умират средно по над сто души и броят на жертвите от епидемията вече доближава 12 хиляди. Един от трима изследвани се оказва заразен. Лекари съобщават, че заради недостиг на легла и апаратура вече има болни, които издъхват от липса на необходима и навременна грижа.

Френскоезичната обществена телевизия ЕрТеБеЕф съобщи, че въвежда задължение всички водещи, репортери и гости в студиото или на външни снимачни площадки да носят маски. Ще бъде допускано изключение само за водещите, които работят в студиото сами. Подобен подход предприеха и други белгийски и френски медии с желанието да убедят гражданите в необходимостта да спазват предпазни мерки навсякъде, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14262  Тръмп загатна, че може да уволни основния имунолог Фаучи Тръмп загатна, че може да уволни основния имунолог Фаучи  Любо Ганев с ковид: Вкъщи съм, 3-4 ресторанта се грижат за мен

Любо Ганев с ковид: Вкъщи съм, 3-4 ресторанта се грижат за мен  Колко сполучлив е методът с кръвна плазма при лекуването на COVID-19? Колко сполучлив е методът с кръвна плазма при лекуването на COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР