От днес Йордания е затворена, предаде ТАСС. Заради разпространението на

...
От днес Йордания е затворена, предаде ТАСС. Заради разпространението на
Коментари Харесай

Йордания се затвори

От днес Йордания е затворена, предаде ТАСС.

Заради разпространението на коронавирусната инфекция в близкоизточната монархия властите в Аман са въвели извънредно положение. С постановление на правителството за 48 часа са били затворени пазарите, магазините, фризьорските салони, музеите, парковете, спортните комплекси и кината.

Отменени са били службите в джамиите и църквите.

До неделя хората в Йордания са били задълежени да останат по домовете си и да излизат само в случай на крайна необходимост. За контрол върху спазването на строгите ограничения са били мобилизирани допълнителни армейски и полицейски подразделения.

От здравното министерство в Аман са заявили, че двудневното затваряне на страната е било опит да се избегне по-дълъг карантинен период. " Едно затваряне за две - три седмици би се отразило много негативно на икономиката на нашата страна ", са пояснили от ведомството.

Училищата в Йордания са прекратили занятията за неопределено време от 17 септември. Колежите и университетите са преминали на дистанционна форма на обучение.

Според данни към този момент в държавата (с население около 9 милиона души) са били установени 21 517 случая на заразата (1317 нови), починалите са били 144-ма, а преборилите инфекцията хора - 5777.

Държавният глава крал Абдулла II в сряда е призовал премиера Бишер ал Хасун да предприеме бързи и адекватни мерки за овладяване на ситуацията с коронавирусната инфекция. В отговор министър-председателят вчера е заявил, е било започнато изграждане на полева болница с 2000 легла на брега на Мъртво море.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13033  Нищо не е завършило: Санчес вкарва изключително състояние в Мадрид Нищо не е завършило: Санчес вкарва изключително състояние в Мадрид  Русия записва най-големия денонощен растеж на инфектираните с COVID-19 Русия записва най-големия денонощен растеж на инфектираните с COVID-19  Йоханис: За Румъния пандемията от COVID-19 е най-драматичният интервал след 1989 година Йоханис: За Румъния пандемията от COVID-19 е най-драматичният интервал след 1989 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР