От Световната здравна организация заявиха на пресконференция, че бъдещата ваксина

...
От Световната здравна организация заявиха на пресконференция, че бъдещата ваксина
Коментари Харесай

СЗО: Ваксината за COVID-19 трябва да е безопасна, преди да стигне до хората

От Световната здравна организация заявиха на пресконференция, че бъдещата ваксина срещу новия коронавирус на първо място трябва да бъде безопасна, преди да стигне до хората по света. Изявлението на СЗО идва, след като стана ясно, че една от компаниите, които разработва ваксината – " Астра-Зенека ", е прекратила на този етап тестовете си заради установени странични ефекти на ваксината си.

,,Да, истина е, че искаме максимално бързо да бъде произведена ваксина, но това не означава, че трябва да я пришпорваме. Защото освен ефикасна, искаме да бъде и най-вече безопасна за човека``, посочиха от Здравната организация.

Процесът, касаещ, нейното разработване, трябва да мине през всички правила на играта, защото такава е процедурата – не можем да пуснем на хората лекарство или ваксина, ако не сме убедени, че са безопасни, категорични са от СЗО.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12072  Коронавирус: Европейската комисия е подготвена с портфейл от евентуални ваксини Коронавирус: Европейската комисия е подготвена с портфейл от евентуални ваксини  Над 4000 умряли от COVID-19 в Румъния Над 4000 умряли от COVID-19 в Румъния  79 новозаразени с COVID-19 в Словения 79 новозаразени с COVID-19 в Словения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР