Опустошаващата Европа икономическа криза - следствие на пандемията от новия

...
Опустошаващата Европа икономическа криза - следствие на пандемията от новия
Коментари Харесай

СЗО: Европа не бива да орязва разходите за здравеопазване

Опустошаващата Европа икономическа криза - следствие на пандемията от новия коронавирус - не бива да кара правителствата да орязват държавните разходи за здравеопазване, предупреди днес европейският клон на Световната здравна организация, цитиран от Франс прес и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8646
" Безпокоим се, че страните може да реагират на кризата по същия начин, както преди десет години - като съкратят публичните разходи за здравеопазване ", каза директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге по време на онлайн пресконференция от Копенхаген.

" Наш приоритет днес трябва да е инвестирането в здравеопазването, социалната защита и избягването на мерки за икономии ", подчерта той и напомни, че съживяването на икономиката ще е възможно само ако циркулацията на коронавируса е под контрол.

По данни на СЗО между 2008 и 2013 г. публичният бюджет за здравеопазване на глава от населението е намалял в почти половината страни в района.

Според европейския клон на световната организация, който обхваща 53 разнородни страни - от огромна Русия до миниатюрна Андора, официално потвърдените случаи на коронавирус в Европа са вече над 2 милиона, а смъртните случаи, свързани с вируса - 175 000.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8646  Изследват за ковид личния състав на детските ясли и градини в Търговищка община Изследват за ковид личния състав на детските ясли и градини в Търговищка община  Още 2,1 млн. американци останаха без работа Още 2,1 млн. американци останаха без работа  Безработицата във Варна също пораства Безработицата във Варна също пораства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР