Опасен бизнес с хапчета, които се изписват само със специална

...
Опасен бизнес с хапчета, които се изписват само със специална
Коментари Харесай

Изловиха със скрита камера продавач в аптека как предлага опасното лекарство без рецепта

Опасен бизнес с хапчета, които се изписват само със специална рецепта, но се търгуват на черно в Студентски град в столицата, съобщава TrafficNews.bg.
" Взимаш таблетка " Модафинил " и поне денонощие си кукуряк ", хвали стоката си в социалните мрежи един от продавачите.

Хапчето, с което се лекува тежкото заболяване нарколепсия, може да държи будни и пълни с енергия младежите, които се готвят за студентски изпити или тежки купони.
Така как студент по фармация в Софийския университет, който работи в аптека, продава " Модафинил " без лекарско предписание и извън работното си място.

Съвсем друго мнение за приемането на " Модафинил " има обаче специалистът по нервни болести доцент Росен Калпачки.
" Това е лекарство с тесен спектър на действие. Определен контингент болни трябва да го пият, но ви никакъв случай не може да се взема безразборно, нито пък да се играе с дозата. Ако няколко дни го пиете, със сигурност ще имате психични проблеми. Ако пък останете без сън една седмица, вероятно ще умрете ", категоричен е специалистът. Той предупреди, че модафинилът е основно лекарство за лечение на специфични заболявания на нервната система, предимно нарколепсия. Категоричен е, че лекарството е опасно, защото води до пристрастяване.

" Да се продава подобно хапче на черно, а и от хора, които са призвани да ни дават лекарства по съответния ред, е абсолютно недопустимо. Аз лично съм сащисан, защото не знаех въобще за такава практика. Младите хора злоупотребяват с много опасни неща ", споделя още доц. Росен Калпачки.
След като екипът ни отиде с явна камера при " дилъра на хапчета ", видимо сконфузен, той обеща повече да не продава модафинил. Негови колеги обаче продължават да търгуват на черно хапчета, чиято употреба крие куп рискове.
След разследването, репортерът е получи смъртни заплахи от търговеца на черно на хапчетата " Модафинил " от Студентски град. Жалба в полицията, а ГДБОП започна разследване на случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР