Около 600 души вече са си запазили места за бъдещи

...
Около 600 души вече са си запазили места за бъдещи
Коментари Харесай

Богаташи и знаменитости мечтаят за почивка на Марс

Около 600 души вече са си запазили места за бъдещи пътувания в околоземна орбита. Сред свръхбогатите жители на планетата ни набира популярност тенденцията да мечтаят да почиват на... Марс, пише в. „ Файненшъл таймс “.
Експерти от фирмите за обслужване, които работят за милионери и милиардери, отбелязват, че клиентите им все повече поръчват организирането не на традиционна почивка в ексклузивни курорти, а нещо уникално, автентично и експериментално.
Много от тези платежоспособни клиенти вече са „ докосвали “ океанското дъно с подводници, порили са ледените води край Антарктида с ледоразбивачи и се чувстват, все едно са изчерпили лимита на достъпни експерименти на нашата планета, поради което търсят нещо ново, необичайно, каквото още никой не е изпитвал.
Точно за такива хора потенциалният космически туризъм се превръща във вманиачаване, тъй като той не само е уникален и много скъп, но също така предполага проверка на издръжливостта на самия турист, което си е истинско „ предизвикателство “.
Според „ Файненшъл таймс “ около 600 души, включително знаменитости като Брад Пит и Леонардо Ди Каприо, вече са си запазили места за бъдещи пътувания в околоземна орбита с компанията Virgin Galactic, макар никой от тях да не знае кога именно ще има такива полети.
Е, според някои прогнози, това може да се случи и до няколко месеца.
Интересното е, че на тези, които просто искат да се почувстват като космонавти, компанията Incredible Adventures предлага само за 3000 долара да бъдат „ космонавт за един ден “.
Банките заявяват готовност да кредитират космически туристи, стига най-накрая този бизнес да започне да работи, и са уверени, че исканията за кредити няма да са само от страна на свръхбогатите, доколкото индивидуалността и уникалността са все по-търсени от новото поколение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР