Общото количество ваксини, което очакваме за месец февруари, е 360

...
Общото количество ваксини, което очакваме за месец февруари, е 360
Коментари Харесай

Стана ясно колко дози ваксини ще получим през февруари и март

Общото количество ваксини, което очакваме за месец февруари, е 360 000 дози. 260 000 от тях ще са от Оксфордската ваксина, а останалите 100 000 ще са от другите две ваксини. Довечера оачкваме 6 000 дози от ваксината на Модерна.

Това заяви директорът на Изпълнителната агенцият по лекарствата Богдан Кирилов по време на брифинга на Националния оперативен щаб за противодействие на коронавируса.

" За месец март все още няма яснота около логистиката, но очакваме дозите ваксини да са над 400 000. Още вчера министър Ангелов обяви, че България ще поръча допълнително над 3 милиона дози РНК ваксини. Допълнителното количество ваксини ще бъде пропорционално разпределено на база на населението на нашата страна в размер на 2 897 694 дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех и 460 000 дози от ваксината на Модерна “, добави Кирилов.

Той посочи още, че доставката на допълнително количество ваксини е възможна с оглед на заседанието на Управляващия съвет, т.нар. „ Steering Board “, сформиран от ЕК по въпроса с ваксините, и допълнителното споразумение за ваксините, което е сключено между Европейската комисия и производителите на лекарства Пфайзер и Бионтех
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19615  Доц. Кунчев: Има смяна на обстановката вътре в страната

Доц. Кунчев: Има смяна на обстановката вътре в страната  Има ли утежняване на обстановката с COVID-19?

Има ли утежняване на обстановката с COVID-19?  Гърция с упорит проект: До края на март - 1,7 млн. имунизации Гърция с упорит проект: До края на март - 1,7 млн. имунизации
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР