Общинската МБАЛ Св. Мина да получи допълнително финансиране, за да

...
Общинската МБАЛ Св. Мина да получи допълнително финансиране, за да
Коментари Харесай

Отпускат пари на МБАЛ Св. Мина

Общинската МБАЛ " Св. Мина " да получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с коронавирус, информира бТВ.

Това беше договорено на среща в Община Пловдив между зам.-кмета Анести Тимчев и управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев.

На срещата са обсъдени проблемите на общинската болница и какви са възможностите за дофинансиране на дейностите, свързани с лечението на Коронавирус пациенти.

" Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ " Св. Мина " от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата ", каза проф. Салчев.

Според него общинските болници имат своята важна роля в здравеопазването и затова трябва да им бъде дадена възможност да се развиват.

В тази връзка той подкрепи плановете на МБАЛ " Св. Мина " и МБАЛ " Св. Панталеймон " да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15835  Сръбски министър: Имаме единствено един ход Сръбски министър: Имаме единствено един ход  България е преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз България е преди всичко по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз  Русия записва рекордните 27 543 нови случая на COVID-19 Русия записва рекордните 27 543 нови случая на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР