Областният управител на Видин поиска помощ от Министерството на отбраната

...
Областният управител на Видин поиска помощ от Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Областният управител на Видин иска помощ от армията

Областният управител на Видин поиска помощ от Министерството на отбраната за пълна дезинфекция на многопрофилната болница, която е огнище на коронавирус, предаде БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7442
Болницата в града продължава да е огнище на коронавирус, каза областният управител на Видин Момчил Станков. На място няма ресурс за пълна дезинфекция на лечебното заведение. Затова е поискана помощ от Министерството на отбраната.

" Във Видин нямаме ресурсът - и човешкият, и финансовият, за да направим такава дезинфекция. Не разполагаме с такива фирми на територията на областта. Затова апелът ни беше към вицепремиерът Каракачанов да използваме ресурса на Българската армия за дезинфекция ".

43-ма са медиците от областната болница с положителни проби досега за коронавирус. Не достигат лекари и медицински персонал, които да работят. Отправен е апел към доброволци да дойдат във Видин, но засега отзовали се няма.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7442  Захариева: В разгара на рецесията с COVID-19 Европейски Съюз сподели сполучлива политика към Западните Балкани Захариева: В разгара на рецесията с COVID-19 Европейски Съюз сподели сполучлива политика към Западните Балкани  Организация на обединените нации утрои желаното финансиране за филантропична помощ по отношение на пандемията Организация на обединените нации утрои желаното финансиране за филантропична помощ по отношение на пандемията  Сирия още веднъж отсрочи парламентарните избори поради ковид Сирия още веднъж отсрочи парламентарните избори поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР