Няма втора вълна на епидемията, все още сме в първата

...
Няма втора вълна на епидемията, все още сме в първата
Коментари Харесай

Вирусолог предупреди: Малките огнища може да се разгорят, ако не спазваме мерките

Няма втора вълна на епидемията, все още сме в първата и имаме много огнища, от които вирусът може да се разпространява. Устремяваме се бурно към най-неприятния от всичките сценарии. Това посочи в своя анализ за ситуацията с COVID-19 вирусологът проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология и председател на Националния експертен борд по вирусология към Българския лекарски съюз.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9624
" Това е като една тлееща жарава, която ще остане - тези малки огнища ще се разгорят отново при всяко неспазване на мерките. Така трудно ще победим коронавируса ", коментира специалистът пред БНР.

Проф. Аргирова каза, че коварството на COVID-19 е в това, че може да се прояви няколко дни след заразяването - първоначално човек да е добре, а впоследствие да се влоши.

Нова заповед на министър Ананиев за задължителните маски на обществени места

Тя маркира и друг проблем, че през есента трудно би се различил коронавирусът от сезонния грип.

Въпреки притесненията около ситуацията, проф. Аргирова е смята, че ограничението на заразата може да се случи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9624  Засилва се натискът върху месопреработвателния бранш в Германия след огнището на COVID-19 Засилва се натискът върху месопреработвателния бранш в Германия след огнището на COVID-19  Португалия връща някои ограничавания поради корнавируса в региона на Лисабон Португалия връща някои ограничавания поради корнавируса в региона на Лисабон  Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР