Някои от японските вишни, известни също като сакура, неочаквано са

...
Някои от японските вишни, известни също като сакура, неочаквано са
Коментари Харесай

Невиждана аномалия в Япония! Заради тайфуните посред есен...

Някои от японските вишни, известни също като сакура, неочаквано са цъфнали тази есен. Известните розови и бели цветчета обикновено се виждат за около две седмици през пролетта - един феномен, за който идват да видят със собствените си очи туристи от цял свят.
Но повече от 300 души са съобщили за цъфнали вишни в квартала си през октомври, съобщи метеорологичната компания Weathernews.
Експерти твърдят, че серията от тайфуни може да са допринесли за това явление.
" Това се е случвало в миналото, но не си спомням да съм виждал нещо от този мащаб ", казва Хироюки Уада, лесовъд в Асоциацията на цветята в Япония.
Уада каза, че листата на вишневите дървета обикновено освобождават хормон, който спира растежа на цветните пъпки.
Но тази година, силните тайфуни доведоха до загуба на листата на дърветата - което би могло да обясни изненадващата поява на цветове.
Той добави също, че по-топлите температури след бурите могат да объркат растенията и те да цъфнат.
Пъпките, които сега са цъфнали, няма да цъфтят отново през следващата година. Уада добави, че това ще има " минимално " въздействие върху сезона на сакура през следващата година.
Япония тази година беше засегната от серия тайфуни, включително тайфуна „ Джиби “ - най-силната буря за Япония за четвърт век. При преминаването на „ Джиби “ загинаха 10 души и бяха причинени сериозни и мащабни щети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР