Носенето на ръкавици като предпазна мярка може да не защити

...
Носенето на ръкавици като предпазна мярка може да не защити
Коментари Харесай

Ръкавиците не винаги предпазват от коронавируса

Носенето на ръкавици като предпазна мярка може да не защити хората от COVID-19, защото им дава измамно чувство за сигурност, съобщава в. " Дейли мейл ", цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10957
Всъщност ръкавиците не предлагат никаква сигурност, казва д-р Алисън Бартлет, специалист по инфекциозни болести в университета на Чикаго, САЩ.

Вирусолози: Втората вълна на COVID-19 е на прага и може да е по-страшна от първата

Световната здравна организация съветва, че най-добрият начин да се спре разпространението на вируса е редовното миене на ръцете. Но много хора, които се страхуват от заразата, слагат ръкавици на ръцете, както покриват и лицата си с маски, за които изследванията сочат, че намаляват риска от предаване на вируса.

Според д-р Бартлет в това няма смисъл, защото вирусът може да оцелее върху ръкавиците, ако с тях докоснете заразена повърхност. Тя подчертава, че ръкавиците създават измамно усещане за сигурност, понеже не докосваме повърхностите с голи ръце. Но всъщност заразата се пренася от ръцете, ако докосваме с тях очите, носа или устата си. Дори и да сме с ръкавици, ако го правим, пак ще се заразим, напомня д-р Бартлет. Тя подчертава, че ако вирусът е попаднал върху ръкавиците, когато ги сваляме от ръцете си, той лесно може да се пренесе върху кожата ни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10957  Европейски Съюз дава над 45 млн. евро за събирането на кръвна плазма за битката с COVID-19 Европейски Съюз дава над 45 млн. евро за събирането на кръвна плазма за битката с COVID-19  Установен е случай на COVID-19 в дружество в Павел баня Установен е случай на COVID-19 в дружество в Павел баня  Мисис България Вселена описа за жестоката борба на фамилията ѝ с COVID-19 Мисис България Вселена описа за жестоката борба на фамилията ѝ с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР