Нови 91 души са се заразили с коронавирус в Габровска

...
Нови 91 души са се заразили с коронавирус в Габровска
Коментари Харесай

91 новозаразени с коронавирус и четирима починали за денонощието в Габрово

Нови 91 души са се заразили с коронавирус в Габровска област. Починалите за денонощие са четирима мъже на възраст между 65 и 86 години от Трявна. Това съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

В областния град заразените са 51, в Севлиево - 24, в Трявна - 11, и в Дряново - петима. От потвърдените случаи на коронавирусна инфекция, 22-ма души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 61 души са с грипоподобни симптоми и се лекуват у дома, осем души нямат симптоми.

Здравните власти съобщават, че във всички лечебни заведения за болнична помощ в областта има заболели сред медицинските служители. Към днешна дата това са 18 лекари, 31 медицински сестри, 10 санитари и 14 души персонал. По отношение на заболелите, най-засегнатите здравни заведения са областната болница " Д-р Тота Венкова " и всички филиали на Центъра за спешна медицинска помощ.

Габровската областна болница " Д-р Тота Венкова " се обърна с апел към гражданите, че изпитва остра нужда от общи хигиенни работници. Доброволците ще изпълняват спомагателни дейности, като подпомагат дейностите по дезинфекция, събиране на битовите отпадъци, доставка на лични вещи и храна за пациентите, донесени от техните близки. Те ще работят извън ковидзоните.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14732  Въвеждат Въвеждат " Зелен кулоар " за възрастните хора в Елена  Иран ще удвои броя на тестванията за ковид до 100 000 на ден Иран ще удвои броя на тестванията за ковид до 100 000 на ден  Инфекционистът за COVID-19: Това не е изключително рискова зараза Инфекционистът за COVID-19: Това не е изключително рискова зараза
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР