Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно

...
Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно
Коментари Харесай

Себастиан Курц защити политиката си: Под 100 са заразените с Covid-19 дневно в Австрия

Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно под 100 на ден, похвали се канцлерът Себастиан Курц, който попадна във фокуса на скандал заради умишлено всяване на паника.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6716
Днес канцлерът защити поведението си. От протокол от заседание на кризисния щаб в средата на март става ясно, че правителството във Виена съзнателно е насаждало страх, защото австрийците не са приемали предупрежденията за новия коронавирус сериозно, съобщи БНР.

Австрия облекчава още карантинните мерки

„ Надвиснали опасности не се замитат под килима, а се споделят “, категоричен е Курц. „ Правилно беше да изострим чувствителността на хората. Резултатите потвърждават, че сме били прави - слава Богу, благодарение на рестрикциите и на гражданите не позволихме у нас да се повтори ситуацията в Италия и се справяме значително по-добре от много други европейски държави “, похвали се канцлерът.

Заместникът му Вернер Коглер от Зелените, коалиционен партньор на консерваторите на Курц, припомни: „ Към онзи момент в Австрия все още не знаехме, че военни конвои карат ковчези от Бергамо на юг, защото в Ломбардия вече нямаше място. Това не са легенди. Това е истината “.

Канцлерът и вицеканцлерът представиха днес подробностите на „ втората фаза “ от управлението на кризата - поетапното отваряне на икономиката въз основа на ненарастващ брой Covidинфекции в страната.

„ Започваме възстановяването на Австрия след драматични ограничения и загуби. Става дума за три нива - облекчаване на ситуацията за хората и за бизнеса с цел създаване на работни места, и създаване на условия за нови инвестиции “, обясни Коглер, а Курц защити решението на Австрия да сключи двустранни спогодби със съседните си страни за отваряне на туристическия бизнес.

„ Целта трябва да бъде да се предпазим от заразата и да ограничим броя на болните, но и да си върнем свободите. А това включва възможността свободно да пътуваме в държави, които гарантират сигурност “, заяви Себастиан Курц.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6716  В Испания сервираха извинения, откакто опръскаха цялостен плаж с разредена белина В Испания сервираха извинения, откакто опръскаха цялостен плаж с разредена белина  Почина един от инфектираните с COVID-19 от Дома за остарели хора в Гара Орешец Почина един от инфектираните с COVID-19 от Дома за остарели хора в Гара Орешец  Двама под карантина пробваха да изоставен страната, арестуваха ги Двама под карантина пробваха да изоставен страната, арестуваха ги
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР