Новите пет случая на коронавирус за Пазарджик, обявени тази сутрин

...
Новите пет случая на коронавирус за Пазарджик, обявени тази сутрин
Коментари Харесай

Петима пациенти, лекувани от различни заболявания, са с Covid-19 в МБАЛ Пазарджик

Новите пет случая на коронавирус за Пазарджик, обявени тази сутрин от Националния оперативен щаб, са пациенти на Пазарджишката многопрофилна болница, които са се лекували там от други заболявания.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7452
До момента 10 са заразените медицински работници. Двама от новорегистрираните са били пациенти на интензивното отделение, което до късния следобед вчера беше в 24-часова карантина.

Цяло семейство в Бургас се зарази с коронавирус

Останалите трима пациенти са лекувани във вътрешното отделение. Заради заразяване на медици, сред които и началника на интензивното отделение, от вчера там са командировани медицински специалисти от други отделения.

Пациенти с Covid-19 вече се приемат и в останалите здравни заведения.

Директорът на многопрофилната болница д-р Красимир Темнилов заяви: " Нямаме вече никакъв капацитет. Знаете, че тези пациенти, които са с умерена тежест, трябва да се лекуват поне минимум 14 дни. Това, че всичко излиза, контактува на открито и на закрито и не знам какво може да очакваме ", предава БНР.

Предстои Областният кризисен щаб да направи анализ на ситуацията и да оповести мерките срещу разпространяването на заразата и в останалите здравни заведения в града.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7452  Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения  Американски учени изследват ковид синдрома при децата Американски учени изследват ковид синдрома при децата  Шестима новозаразени с короновирус в Хърватия Шестима новозаразени с короновирус в Хърватия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР