Ниските кислородни нива при COVID-19 може да се дължат на

...
Ниските кислородни нива при COVID-19 може да се дължат на
Коментари Харесай

Ниските кислородни нива при COVID-19 може да се дължат на увреждане на кръвните клетки

Ниските кислородни нива при COVID-19 може да се дължат на увреждане на мембраните на кръвните клетки, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9976
Учени от университета на Колорадо установиха, че новият коронавирус атакува най-обилния протеин в мембраните. Той е много важен за стабилизирането на структурите им, регулира метаболизма на червените кръвни телца и стабилизира производството на хемоглобин.

Ваксината срещу морбили, заушка и рубеола може да предпази от COVID-19

Като прекъсва взаимодействието на протеина с хемоглобина, вирусът може да наруши способността на червените кръвни телца да доставят кислород.

" Тъй като червените кръвни телца циркулират до 120 дни, това може да обясни защо възстановяването от COVID-19 може да продължи месеци " - каза ръководителят на екипа д-р Д`Алесандро.

Резултатите от изследването са публикувани в сайта medRxiv, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9976  Девет са новозаразените с COVID-19 в област Кюстендил Девет са новозаразените с COVID-19 в област Кюстендил  Километрични опашки от коли на Километрични опашки от коли на " Кулата " за влизане в Гърция  Южна Корея удостовери 54 нови случая на ковид Южна Корея удостовери 54 нови случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР